Υποστήριξη Πελατών

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επιλέξτε κατηγορία

Οι πιο συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι αυτό που κάνει τις αγορές μέσω της Catawiki ασφαλείς;

  Η πληρωμή σας θα προχωρήσει μέσω μιας πολύ ασφαλούς μεθόδου πλωρωμών. Θα ζητήσουμε από τον αγοραστή να πληρώσει το ποσό της παρτίδας εντός τριών ημερών από τη δημοπρασία σε ασφαλή λογαριασμό.Τότε θα ενημερώσουμε τον πωλητή ότι ο αγοραστής έχει καταβάλει την πληρωμή και θα του ζητήσουμε να αποστείλει την παρτίδα. Ο πωλητής θα λάβει την πληρωμή σύντομα μετά την αποστολή. Εάν δεν λάβετε την παρτίδα εντός 10 ημερών από την πληρωμή, παρακαλώ ενημερώστε μας ώστε να ανακληθεί η πληρωμή σας προς τον πωλητή.

 • Έχω λάβει τον κωδικό επιβεβαίωσης για το λογαριασμό μου, αλλά δεν ξέρω που πρέπει να τον εισάγω.

  Μπορείτε να ζητήσετε έναν νέο κωδικό εύκολα χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο "ξεχάσατε τον κωδικό σας" στη σελίδα σύνδεσης. Θα σας σταλεί ένα email με ένα σύνδεσμο για δημιουργία νέου κωδικού.

 • Γιατί δεν έγινε δεκτή η προσφορά μου;

  Η προσφορά σας δεν γίνεται δεκτή εάν είναι άκυρη. Το μήνυμα "άκυρη προσφορά" εμφανίζεται όταν το ποσό που πληκτρολογήθηκε δεν είναι αρκετά υψηλό, όταν το ποσό περιλαμβάνει ένα σύμβολο εκτός από ψηφίο (όπως ένα γράμμα, κόμμα ή παύλα), ή όταν η δημοπρασία έχει ήδη κλείσει.

 • Θα ήθελα να υποβάλω προσφορά σε μια παρτίδα με τιμή επιφύλαξης. Τι σημαίνει αυτό;

  Κάποιες παρτίδες έχουν οριστεί με μια "τιμή επιφύλαξης". Αυτή είναι η κρυφή ελάχιστη τιμή για την οποία ο πωλητής είναι διατεθειμένος να αποχωριστεί την παρτίδα του και έχει οριστεί κατόπιν συνεννόησης με τον ειδικό. Οι τιμές επιφύλαξης μπορούν να οριστούν μόνο για παρτίδες με αναμενόμενο κέρδος τουλάχιστον 200€. Εάν η τιμή επιφύλαξης δεν επιτευχθεί με τη λήξη της δημοπρασίας, αυτή η συγκεκριμένη παρτίδα δεν θα δημοπρατηθεί.

 • Κέρδισα μια παρτίδα; Πώς κάνω μεταφορά πληρωμής;

  Μετά τη λήξη της δημοπρασίας, οι αγοραστές θα λάβουν ένα email που θα περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο που θα οδηγεί στη σελίδα πληρωμών. Είναι δυνατή η πληρωμή με πιστωτική κάρτα ((Visa, MasterCard, American Express), με τραπεζική μεταφορά ή χρησιμοποιώντας έναν από τους παρακάτω online τρόπους πληρωμής: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24.

  Μόνο οι αγοραστές που υποβάλλουν προσφορά σε ευρώ θα έχουν και τη δυνατότητα της τραπεζικής μεταφοράς με μη αυτόματο τρόπο. Είναι πολλή σημαντική η χρήση μιας Ευρωπαϊκής πίστωσης SEPA για τις πληρωμές. Το Stripe, ο επεξεργαστής των online πληρωμών μας, δεν μπορεί να επεξεργαστεί τραπεζικές μεταφορές SWIFT (γνωστές και ως ενσύρματες μεταφορές) και αυτές οι πληρωμές θα επιστραφούν στον τραπεζικό λογαριασμό του αγοραστή. Εάν καποιος αγοραστής ισχυριστεί ότι η μεταφορά χρημάτων με το σύστημα SWIFT δεν του επεστράφη, χρειαζόμαστε μια επιστολή από την τράπεζα που να το δηλώνει αυτό. Μόνο τότε το Stripe μπορεί να ελέγξει τι ακριβώς συνέβη με την πληρωμή.

  Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του SEPA (Ενιαίος Χώρος Πληρωμών σε Ευρώ) και της SWIFT (Εταιρεία Παγκόσμιων Διατραπεζικών Χρηματοπιστωτικών Τηλεπικοινωνιών);:
  - Η SWIFT επιτρέπει τη μεταφορά χρημάτων σε διεθνές επίπεδο, ενώ οι πληρωμές SEPA μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εντός του χώρου του SEPA.
  - Οι μεταφορές SWIFT μπορούν να εκτελεστούν σε διάφορα νομίσματα ενώ η καινοτομία του SEPA περιλαμβάνει μεταφορές μόνο σε ευρώ.

 • Έχω ένα πολύτιμο μοναδικό κομμάτι. Είναι το αντικείμενό μου κατάλληλο για δημοπρασία;

  Οι ειδικοί μας βρίσκονται πάντα σε αναζήτηση ενδιαφέροντων αντικειμένων για τις δημοπρασίες τους. Μπορείτε να προσφέρετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας στη δημοπρασία που επιθυμείτε ή μετά την υποβολή τους, να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για το σε ποια δημοπρασία θα ταίριαζαν καλύτερα. Οι ειδικοί μας βρίσκονται επίσης εδώ για να σας παρέχουν τα σχόλια τους ώστε η παρτίδα σας να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Εάν δεν είστε σίγουροι για το εάν το αντικείμενό σας είναι κατάλληλο για δημοπρασία, μπορείτε να προχωρήσετε με την υποβολή της παρτίδας σας και να στείλετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε στον ειδικό μέσω της επιλογής "Μήνυμα προς τον ειδικό" κατά τη διαδικασία αυτή. Ο ειδικός μας θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν.

 • Είναι δυνατόν να εφαρμοστεί μια ελάχιστη τιμή πώλησης (τιμή επιφύλαξης) σε μια παρτίδα;

  Μπορεί να οριστεί μια τιμή επιφύλαξης για αντικείμενα που έχουν ελάχιστο αναμενόμενο κέρδος 200 €. Η τιμή επιφύλαξης είναι μια κρυφή ελάχιστη τιμή για την οποία ένας πωλητής είναι πρόθυμος να πουλήσει την παρτίδα του. Εάν η τιμή επιφύλαξης δεν επιτευχθεί μέχρι τη λήξη της δημοπρασίας, η παρτίδα δεν θα πουληθεί. Οι πωλητές έχουν στη συνέχεια την επιλογή να επανυποβάλουν την παρτίδα σε νέα δημοπρασία αφού αναθεωρήσουν την τιμή επιφύλαξής της.

 • Έχω υποβάλει μια παρτίδα για δημοπρασία. Πότε θα περάσει από αξιολόγηση;

  Οι ειδικοί μας αξιολογούν όλες τις υποβληθείσες παρτίδες το συντομότερο δυνατόν. Στόχος μας είναι να αξιολογούμε τις παρτίδες σας σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ωστόσο, για τις θεματικές δημοπρασίες ή τις πολύ δημοφιλείς δημοπρασίες, η αξιολόγηση μπορεί να κρατήσει λίγο παραπάνω. Μόλις η παρτίδα σας γίνει αποδεκτή, θα λάβετε ένα ενημερωτικό μήνυμα.

 • Πότε θα πληρωθώ για την παρτίδα μου;

  Όταν παραλάβουμε την πληρωμή του αγοραστή, ειδοποιούμε τον πωλητή ότι έχει 3 εργάσιμες ημέρες για να αποστείλει την παρτίδα ή να την ετοιμάσει για παραλαβή. Μόλις ο πωλητής αποστείλει την παρτίδα ή η παρτίδα παραληφθεί, τότε η κατάσταση της παρτίδας θα πρέπει να αλλάξει σε "Αποσταλέν" ή "Παραληφθέν". Από τη στιγμή εκείνη που εσείς, ο πωλητής, ενημερώσατε την κατάσταση, ξεκινάει να μετράει το διάστημα των 14 ημερών για την παραλαβή της πληρωμής σας. Εκτός απ'αυτό το διάστημα των 14 ημερών, η ακριβής ημερομηνία πληρωμής θα εξαρτάται από τη συχνότητα πληρωμής που έχετε επιλέξε στις ρυθμίσεις "Πληρωμών" σας:
  -Καθημερινά
  -Μια φορά την εβδομάδα
  -Κάθε δυο εβδομάδες
  -Μια φορά τον μήνα

  Μπορείτε επίσης να δείτε την αναμενόμενη ημερομηνία πληρωμής σας στην επιβεβαίωση πληρωμής που εμείς, η Catawiki, σας αποστέλλουμε μέσω email.

  Εάν έχει ανοίξει κάποια αξίωση, η πληρωμή σας μπορεί να παρακρατηθεί μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Είμαστε εδώ για να μεσολαβήσουμε εάν χρειαστεί.

 • Πότε θα πρέπει να στείλω την παρτίδα μου;

  Μόλις ο νικητής πλειοδότης καταβάλει την πληρωμή για την παρτίδα, θα ενημερωθείτε μέσω email. Τότε θα σας ζητηθεί να αποστείλετε την παρτίδα σε διάστημα 3 εργάσιμων ημερών.

Κατεβάστε την Εφαρμογή Δημοπρασιών Catawiki

Κατεβάστε από το App Store Κατεβάστε από το App Store