Υποστήριξη Πελατών

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επιλέξτε κατηγορία

Οι πιο συχνές ερωτήσεις

 • Είναι η Catawiki δωρεάν;

  Η δημιουργία λογαριασμού στην Catawiki είναι απολύτως δωρεάν. Ο λογαριασμός χρησιμοποιείται για την αγοραπωλησία αντικειμένων σε δημοπρασίες. Οι αγοραστές και οι πωλητές πληρώνουν μόνο ένα ποσό ως προμήθεια για τα έσοδα από τις παρτίδες.

 • Τι είναι αυτό που κάνει τις αγορές μέσω της Catawiki ασφαλείς;

  Η πληρωμή σας θα προχωρήσει μέσω μιας πολύ ασφαλούς μεθόδου πλωρωμών. Θα ζητήσουμε από τον αγοραστή να πληρώσει το ποσό της παρτίδας εντός τριών ημερών από τη δημοπρασία σε ασφαλή λογαριασμό.Τότε θα ενημερώσουμε τον πωλητή ότι ο αγοραστής έχει καταβάλει την πληρωμή και θα του ζητήσουμε να αποστείλει την παρτίδα. Ο πωλητής θα λάβει την πληρωμή σύντομα μετά την αποστολή. Εάν δεν λάβετε την παρτίδα εντός 10 ημερών από την πληρωμή, παρακαλώ ενημερώστε μας ώστε να ανακληθεί η πληρωμή σας προς τον πωλητή.

 • Έχω λάβει τον κωδικό επιβεβαίωσης για το λογαριασμό μου, αλλά δεν ξέρω που πρέπει να τον εισάγω.

  Μπορείτε να ζητήσετε έναν νέο κωδικό εύκολα χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο "ξεχάσατε τον κωδικό σας" στη σελίδα σύνδεσης. Θα σας σταλεί ένα email με ένα σύνδεσμο για δημιουργία νέου κωδικού.

 • Γιατί δεν έγινε δεκτή η προσφορά μου;

  Η προσφορά σας δεν γίνεται δεκτή εάν είναι άκυρη. Το μήνυμα "άκυρη προσφορά" εμφανίζεται όταν το ποσό που πληκτρολογήθηκε δεν είναι αρκετά υψηλό, όταν το ποσό περιλαμβάνει ένα σύμβολο εκτός από ψηφίο (όπως ένα γράμμα, κόμμα ή παύλα), ή όταν η δημοπρασία έχει ήδη κλείσει.

 • Θα ήθελα να κάνω προσφορά για ένα αντικείμενο με τιμή ασφαλείας. Τι σημαίνει αυτό;

  Ορισμένες παρτίδες έχουν οριστεί με μια "τιμή ασφαλείας". Αυτή είναι μια κρυμμένη ελάχιστη τιμή την οποία έχει θέσει ο πωλητής σε συνεννόηση με τον ειδικό. Αυτή η τιμή είναι η ελάχιστη τιμή για την οποία ο πωλητής θα ήταν διατεθειμένος να αποχωριστεί την παρτίδα αυτή. Οι τιμές ασφαλείας μπορούν να τεθούν μόνο για αντικείμενα με εκτιμώμενα υψηλά έσοδα. Εάν η τιμή ασφαλείας δεν έχει επιτευχθεί στο τέλος της δημοπρασίας, τότε η συγκεκριμένη παρτίδα δεν πωλείται. 

 • Έχω κερδίσει μια παρτίδα. Πώς μπορώ να καταβάλω την πληρωμή;

  Αφού κλείσει η δημοπρασία, οι αγοραστές θα λάβουν ένα email με έναν σύνδεσμο που οδηγεί στην σελίδα πληρωμών. Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με πιστωτική κάρτα ή τραπεζική μεταφορά. Εάν έχετε ολλανδικό τραπεζικό λογαριασμό, είναι δυνατό να επιλέξετε και εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής, όπως για παράδειγμα το iDeal. Εάν έχετε βέλγικο τραπεζικό λογαριασμό, μπορείτε να πληρώσετε επίσης online χρησιμοποιώντας το Bancontact ή το MrCash. Εάν έχετε γερμανικό λογαριασμό, μπορείτε επίσης να πληρώσετε μέσω του DirecteBanking.

 • Έχω ένα πολύτιμο μοναδικό κομμάτι. Είναι το αντικείμενό μου κατάλληλο για δημοπρασία;

  Οι ειδικοί μας βρίσκονται πάντα σε αναζήτηση ενδιαφέροντων αντικειμένων για τις δημοπρασίες τους. Μπορείτε να προσφέρετε πολύτιμα δικά σας αντικείμενα για να τα εξετάσει ο ειδικός κατά τη δημιουργία της παρτίδας για την επιθυμητή δημοπρασία. Ο ειδικός μπορεί στη συνέχεια να σας συμβουλεύσει σχετικά με το ποια (θεματική) δημοπρασία θα ταίριαζε καλύτερα στην παρτίδα σας. Εάν θα θέλατε μια εκτίμηση των εσόδων πριν από την προσφορά της παρτίδας σας, μπορείτε να ρωτήσετε τον ειδικό μέσω της επιλογής "Μήνυμα προς τον ειδικό".

 • Είναι δυνατόν να εφαρμοστεί μια ελάχιστη τιμή πώλησης (τιμή επιφύλαξης) σε μια παρτίδα;

  Μπορεί να οριστεί μια τιμή επιφύλαξης για αντικείμενα που έχουν ελάχιστο αναμενόμενο κέρδος 200 €. Η τιμή επιφύλαξης είναι μια κρυφή ελάχιστη τιμή για την οποία ένας πωλητής είναι πρόθυμος να πουλήσει την παρτίδα του. Εάν η τιμή επιφύλαξης δεν επιτευχθεί μέχρι τη λήξη της δημοπρασίας, η παρτίδα δεν θα πουληθεί. Οι πωλητές έχουν στη συνέχεια την επιλογή να επαναφέρουν την παρτίδα σε νέα δημοπρασία αφού αναθεωρήσουν την τιμή επιφύλαξής της.

 • Έχω υποβάλει μια παρτίδα για δημοπρασία. Πότε θα αξιολογηθεί;

  Οι ειδικοί μας αξιολογούν όλες τις παρτίδες που υποβάλλονται το συντομότερο δυνατό. Στόχος μας είναι να αξιολογήσουμε την παρτίδα σας μέσα σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, για τις θεματικά δημοπρασίες ή εξαιρετικά δημοφιλείς δημοπρασίες, η εκτίμηση αυτή μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Όταν η παρτίδα σας γίνει αποδεκτή, θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα.

 • Πότε θα πληρωθώ για την παρτίδα μου;

  Μόλις ο αγοραστής καταβάλει την πληρωμή του τιμολογηθέντος ποσού, θα πρέπει να αποστείλετε την παρτίδα εντός 3 εργάσιμων ημερών ή να την έχετε έτοιμη για παραλαβή. Μόλις αποστείλετε ή παραδώσετε την παρτίδα, μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση της παρτίδας σε "αποσταλέν" ή "παραληφθέν". Η πληρωμή σας τότε θα πραγματοποιηθεί κατόπιν 10 ημέρων, την επόμενηΤετάρτη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτό αίτημα σχετικά με την αγορά. Η αναμενόμενη ημερομηνία πληρωμής αναγράφεται επίσης στην επιβεβαίωση πληρωμής που σας στείλαμε μέσω email. Έαν έχει ανοίξει ένα αίτημα, η πληρωμή σας θα παρακρατηθεί μέχρι να λυθεί το ζήτημα και θα προσπαθήσουμε να μεσολαβήσουμε μεταξύ σας και του αγοραστή. Αυτό καθιστά τις αγορές και τις πωλήσεις στην Catawiki πιο ασφαλείς.

 • Πότε θα πρέπει να στείλω την παρτίδα μου;

  Μόλις ο νικητής πλειοδότης καταβάλει την πληρωμή για την παρτίδα, θα ενημερωθείτε μέσω email. Τότε θα σας ζητηθεί να αποστείλετε την παρτίδα σε διάστημα 3 εργάσιμων ημερών.

Κατεβάστε την Εφαρμογή Δημοπρασιών Catawiki

Κατεβάστε από το App Store Κατεβάστε από το App Store

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο της Catawiki

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα των δημοπρασιών και πολλά άλλα.

Μπορείτε πάντα να ακυρώσετε την εγγραφή

Σας ευχαριστούμε, είστε τώρα εγγεγραμμένοι στο ενημερωτικό δελτίο μας.