Βοήθεια

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επιλέξτε κατηγορία

Οι πιο συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι αυτό που κάνει τις αγορές μέσω της Catawiki ασφαλείς;

  Η πληρωμή σας θα προχωρήσει μέσω μιας πολύ ασφαλούς μεθόδου πλωρωμών. Θα ζητήσουμε από τον αγοραστή να πληρώσει το ποσό της παρτίδας εντός τριών ημερών από τη δημοπρασία σε ασφαλή λογαριασμό.Τότε θα ενημερώσουμε τον πωλητή ότι ο αγοραστής έχει καταβάλει την πληρωμή και θα του ζητήσουμε να αποστείλει την παρτίδα. Ο πωλητής θα λάβει την πληρωμή σύντομα μετά την αποστολή. Εάν δεν λάβετε την παρτίδα εντός 10 ημερών από την πληρωμή, παρακαλώ ενημερώστε μας ώστε να ανακληθεί η πληρωμή σας προς τον πωλητή.

 • Έχω λάβει τον κωδικό επιβεβαίωσης για το λογαριασμό μου, αλλά δεν ξέρω που πρέπει να τον εισάγω.

  Μπορείτε να ζητήσετε έναν νέο κωδικό εύκολα χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο "ξεχάσατε τον κωδικό σας" στη σελίδα σύνδεσης. Θα σας σταλεί ένα email με ένα σύνδεσμο για δημιουργία νέου κωδικού.

 • Γιατί δεν έγινε δεκτή η προσφορά μου;

  Η προσφορά σας δεν γίνεται δεκτή εάν είναι άκυρη. Το μήνυμα "άκυρη προσφορά" εμφανίζεται όταν το ποσό που πληκτρολογήθηκε δεν είναι αρκετά υψηλό, όταν το ποσό περιλαμβάνει ένα σύμβολο εκτός από ψηφίο (όπως ένα γράμμα, κόμμα ή παύλα), ή όταν η δημοπρασία έχει ήδη κλείσει.

 • Θα ήθελα να υποβάλω προσφορά σε μια παρτίδα με τιμή επιφύλαξης. Τι σημαίνει αυτό;

  Κάποιες παρτίδες έχουν οριστεί με μια "τιμή επιφύλαξης". Αυτή είναι η κρυφή ελάχιστη τιμή για την οποία ο πωλητής είναι διατεθειμένος να αποχωριστεί την παρτίδα του και έχει οριστεί κατόπιν συνεννόησης με τον ειδικό. Οι τιμές επιφύλαξης μπορούν να οριστούν μόνο για παρτίδες με αναμενόμενο κέρδος τουλάχιστον 200€. Εάν η τιμή επιφύλαξης δεν επιτευχθεί με τη λήξη της δημοπρασίας, αυτή η συγκεκριμένη παρτίδα δεν θα δημοπρατηθεί.

 • Κέρδισα μια παρτίδα; Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω την πληρωμή;

  Μετά τη λήξη της δημοπρασίας, οι αγοραστές θα λάβουν ένα email που θα περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο που θα οδηγεί στη σελίδα πληρωμών. Είναι δυνατή η πληρωμή με πιστωτική κάρτα ((Visa, MasterCard, American Express), με τραπεζική μεταφορά ή χρησιμοποιώντας έναν από τους παρακάτω online τρόπους πληρωμής: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι πληρωμές με American Express είναι δυνατές μονο για ποσά άνω των 1000€/1100$/900£.

  Μόνο οι αγοραστές που υποβάλλουν προσφορά σε ευρώ θα έχουν και τη δυνατότητα της τραπεζικής μεταφοράς με μη αυτόματο τρόπο. Είναι πολλή σημαντική η χρήση μιας Ευρωπαϊκής πίστωσης SEPA για τις πληρωμές. Το Stripe, ο επεξεργαστής των online πληρωμών μας, δεν μπορεί να επεξεργαστεί τραπεζικές μεταφορές SWIFT (γνωστές και ως ενσύρματες μεταφορές) και αυτές οι πληρωμές θα επιστραφούν στον τραπεζικό λογαριασμό του αγοραστή. Εάν καποιος αγοραστής ισχυριστεί ότι η μεταφορά χρημάτων με το σύστημα SWIFT δεν του επεστράφη, χρειαζόμαστε μια επιστολή από την τράπεζα που να το δηλώνει αυτό. Μόνο τότε το Stripe μπορεί να ελέγξει τι ακριβώς συνέβη με την πληρωμή.

  Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του SEPA (Ενιαίος Χώρος Πληρωμών σε Ευρώ) και της SWIFT (Εταιρεία Παγκόσμιων Διατραπεζικών Χρηματοπιστωτικών Τηλεπικοινωνιών);:
  - Η SWIFT επιτρέπει τη μεταφορά χρημάτων σε διεθνές επίπεδο, ενώ οι πληρωμές SEPA μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εντός του χώρου του SEPA.
  - Οι μεταφορές SWIFT μπορούν να εκτελεστούν σε διάφορα νομίσματα ενώ η καινοτομία του SEPA περιλαμβάνει μεταφορές μόνο σε ευρώ.

 • Έχω ένα πολύτιμο μοναδικό κομμάτι. Είναι το αντικείμενό μου κατάλληλο για δημοπρασία;

  Οι ειδικοί μας βρίσκονται πάντα σε αναζήτηση ενδιαφέροντων αντικειμένων για τις δημοπρασίες τους. Μπορείτε να προσφέρετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας στη δημοπρασία που επιθυμείτε ή μετά την υποβολή τους, να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για το σε ποια δημοπρασία θα ταίριαζαν καλύτερα. Οι ειδικοί μας βρίσκονται επίσης εδώ για να σας παρέχουν τα σχόλια τους ώστε η παρτίδα σας να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Εάν δεν είστε σίγουροι για το εάν το αντικείμενό σας είναι κατάλληλο για δημοπρασία, μπορείτε να προχωρήσετε με την υποβολή της παρτίδας σας και να στείλετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε στον ειδικό μέσω της επιλογής "Μήνυμα προς τον ειδικό" κατά τη διαδικασία αυτή. Ο ειδικός μας θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν.

 • Είναι δυνατόν να εφαρμοστεί μια ελάχιστη τιμή πώλησης (τιμή επιφύλαξης) σε μια παρτίδα;

  Μπορεί να οριστεί μια τιμή επιφύλαξης για αντικείμενα που έχουν ελάχιστο αναμενόμενο κέρδος 200 €. Η τιμή επιφύλαξης είναι μια κρυφή ελάχιστη τιμή για την οποία ένας πωλητής είναι πρόθυμος να πουλήσει την παρτίδα του. Εάν η τιμή επιφύλαξης δεν επιτευχθεί μέχρι τη λήξη της δημοπρασίας, η παρτίδα δεν θα πουληθεί. Οι πωλητές έχουν στη συνέχεια την επιλογή να επανυποβάλουν την παρτίδα σε νέα δημοπρασία αφού αναθεωρήσουν την τιμή επιφύλαξής της.

 • Έχω υποβάλει μια παρτίδα για δημοπρασία. Πότε θα περάσει από αξιολόγηση;

  Οι ειδικοί μας αξιολογούν όλες τις υποβληθείσες παρτίδες το συντομότερο δυνατόν. Στόχος μας είναι να αξιολογούμε τις παρτίδες σας σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ωστόσο, για τις θεματικές δημοπρασίες ή τις πολύ δημοφιλείς δημοπρασίες, η αξιολόγηση μπορεί να κρατήσει λίγο παραπάνω. Μόλις η παρτίδα σας γίνει αποδεκτή, θα λάβετε ένα ενημερωτικό μήνυμα.

 • Πότε θα λάβω την πληρωμή για την πωληθείσα παρτίδα μου;

  Όταν παραλάβουμε την πληρωμή από τον αγοραστή, θα ειδοποιηθείτε ότι έχετε 3 εργάσιμες ημέρες για να στείλετε την παραγγελία σας ή να την ετοιμάσετε για παραλαβή. Οι πληρωμές σας προγραμματίζονται με βάση το αν η παραγγελία σας έχει σταλεί ή παραληφθεί από τον αγοραστή και την συχνότητα πληρωμής που έχετε επιλέξει στις "Ρυθμίσεις" σας στην επιλογή "Πληρωμή".
  Οι πωλητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια από τις παρακάτω συχνότητες πληρωμής:

  - Καθημερινά
  - Μια φορά την εβδομάδα (τις Τετάρτες)
  - Κάθε δυο βδομάδες (την πρώτη και την τρίτη Τετάρτη του μήνα)
  - Μια φορά τον μήνα (την πρώτη Τετάρτη του μήνα)

  Αν γίνει αποστολή της παραγγελίας σας: Αφού αποστείλετε την παραγγελία, θα πρέπει να αλλάξετε την κατάσταση της παραγγελίας σε "Αποσταλείσα". Όταν δείτε από τον αριθμό παρακολούθησης που σας έχει δωθεί ότι έγινε η παραλαβή της παραγγελίας, ο αγοραστής θα λάβει μια ειδοποίηση όπου θα του ζητείται να ελέγξει την παραγγελία και να αναφέρει τυχόν προβλήματα εντός 3 ημερών. Την 4η ημέρα μετά την παράδοση, η πληρωμή σας θα προγραμματιστεί σύμφωνα με την επιλεγμένη συχνότητα πληρωμής.

  * Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι σε περίπτωση που ο αριθμός παρακολούθησης που σας έχει δωθεί δεν είναι σωστός ή δεν αντικατοπτρίζει σωστά την παράδοση της παραγγελίας, η εκκρεμούσα πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στην ήδη επιλεγμένη συχνότητα πληρωμής, 14 ημέρες μετά από την επισήμανση της παραγγελίας ως αποσταλείσα.

  Εάν γίνει παραλαβή της παραγγελίας σας: Εάν γίνει παραλαβή της παραγγελίας σας από τον αγοραστή, θα πρέπει να αλλάξετε την κατάσταση σε "Παραληφθείσα". Τότε είναι που ξεκινάει μια περίοδος 14 ημερών, από τη μέρα που εσείς, ο πωλητής ενημερώσετε την κατάσταση πριν λάβετε την πληρωμή σας. Πέρα από αυτό το διάστημα των 14 ημερών, η ακριβής ημερομηνία πληρωμής θα εξαρτηθεί από την συχνότητα πληρωμής που έχετε επιλέξει στις ρυθμίσεις "Πληρηρωμής" σας.

  Μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να αλλάξετε τις συχνότητες πληρωμής σας ενώ έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.catawiki.gr/accounts/settings/payment

  Μπορείτε να δείτε την αναμενόμενη ημερομηνία πληρωμής σας και στην επιβεβαίωση πληρωμής που εμείς, η Catawiki, θα σας στείλουμε μέσω email. Λάβετε υπόψη ότι οι πληρωμές πραγματοποιούνται μόνο τις εργάσιμες ημέρες και δεν πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

  Εάν υπάρχει κάποια ανοιχτή αξίωση, η πληρωμή σας μπορεί να παρακρατηθεί μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη μεσολάβηση εάν είναι απαραίτητο.

 • Πότε θα πρέπει να στείλω την παρτίδα μου;

  Μόλις ο νικητής πλειοδότης καταβάλει την πληρωμή για την παρτίδα, θα ενημερωθείτε μέσω email. Τότε θα σας ζητηθεί να αποστείλετε την παρτίδα σε διάστημα 3 εργάσιμων ημερών.

Κατεβάστε την Εφαρμογή Δημοπρασιών Catawiki

Κατεβάστε από το App Store Κατεβάστε από το App Store