Οι τρέχουσες προφυλάξεις ασφαλείας σε ορισμένες περιοχές σημαίνουν ότι η αποστολή μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις. Θα σας ενημερώσουμε εάν αλλάξει η κατάσταση.

Κέντρο Βοηθείας
Με συχνότερες ερωτήσεις
Έχω πληρώσει για το αντικείμενο μου. Γιατί δεν το έχω λάβει ακόμα;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η παραγγελία σας μπορεί να κάνει περισσότερο χρόνο για να φτάσει. Για παράδειγμα, εάν ένας πωλητής μένει σε διαφορετική χώρα από εσάς,η αποστολή μπορεί να διαρκέσει παραπάνω. Μόλις ο πωλητής στείλει το αντικείμενο, θα σας στείλουμε ένα email το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το παρακολουθείτε. Μπορείτε επίσης να το παρακολουθείτε στα στοιχεία παραγγελίας. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το σε τι στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της αποστολής και εάν έχει κολλήσει σε κάποιο συγκεκριμένο στάδιο. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον εκτιμώμενο χρόνο αποστολής στα στοιχεία παραγγελίας του αντικειμένου σας για να δείτε πότε θα πρέπει να το περιμένετε να φτάσει.Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες παρακολούθησης ή έχει πάρει περισσότερο από τον εκτιμώμενο χρόνο αποστολής, επικοινωνήστε με τον πωλητή. Σας συστήνουμε να επικοινωνήσετε μαζί του στα Αγγλικά ή στη γλώσσα του.Εάν ο πωλητής δεν σας απαντήσει εντός 20 ημέρες από την ορισμένη αποστολή, ενημερώστε μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η πληρωμή σας δεν θα φτάσει σε αυτούς μέχρι να επιλυθούν τυχόν ζητήματα.
Κλείσιμο συνόρων Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας (Δεκέμβριος 2020)
Το πρόσφατο κλείσιμο συνόρων που σχετίζεται με τον covid έχει προκαλέσει την καθυστέρηση ή αναστολή υπηρεσιών προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία σε αρκετούς διεθνείς αερομεταφορείς. Η κατάσταση αλλάζει καθημερινά καθώς οι εθνικές Αρχές προσπαθούν να ελευθερώσουν τη ροή των εμπορευμάτων, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των ανθρώπων που μετακινούνται σε περιοχές με περιορισμούς.Εάν αγοράσατε ένα αντικείμενο που αποστέλλεται από το Ηνωμένο Βασίλειο ή την ΙρλανδίαΑναμείνατε καθυστερήσεις από τους πωλητές που προετοιμάζουν αντικείμενα για αποστολή μετά την πληρωμήΗ παράδοση μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από το αναμενόμενοΜείνετε σε επαφή με τον πωλητή μέσω της συνομιλίας για ενημερώσεις σχετικά με την αποστολήΕλέγξτε για ενημερώσεις σχετικά με τυχόν καθυστέρηση από τις εταιρείες παράδοσηςΤα χρήματά σας παραμένουν ασφαλή μαζί μας, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοση. Εάν πουλάτε αντικείμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο ή την ΙρλανδίαΚοινοποιήστε τα στοιχεία αποστολής στους υποψήφιους αγοραστές μέσω της συνομιλίας για να τους κρατάτε ενήμερους σχετικά με τον χρόνο παράδοσηςΕνημέρωστε τους αγοραστές σχετικά με καθυστέρηση στην προετοιμασία και αποστολή των αντικειμένωνΗ διαδικασία πληρωμής παραμένει η ίδια. Θα στείλουμε την πληρωμή σας 3 ημέρες μετά την επισήμανση ότι το αντικείμενο έχει παραδοθεί, εφόσον δεν υπάρχουν ανοιχτά αιτήματαΈχετε απορίες; Είμαστε στη διάθεσή σας.
Έχω μια ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο μιας παρτίδας.
Προσπαθούμε πάντα να διασφαλίσουμε ότι οι περιγραφές των παρτίδων μας είναι πλήρεις και έχουν τις σωστές πληροφορίες. Εάν παρατηρήσετε τυχόν ανακρίβειες, ελλείψεις πληροφοριών ή έχετε απορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
Τι πρέπει να κάνω αν ο πωλητής δεν απαντάει στα μηνύματά μου;
Οι περισσότεροι πωλητές απαντάνε εντός 48 ωρών, συνεπώς ενδέχεται να πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να σας απαντήσει ο πωλητής.  Εάν επικοινωνείτε με τον πωλητή για κάτι επείγον και δεν λάβετε απάντηση εντός 48 ωρών, επικοινωνήστε μαζί μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η πληρωμή σας δεν θα φτάσει στον πωλητή μέχρι να επιλυθούν τυχόν ζητήματα.
Τι πρέπει να κάνω εάν η παρτίδα μου έχει παραδοθεί και δεν ταιριάζει με την περιγραφή της;
Εάν δυστυχώς η παρτίδα σας έχει παραδοθείκαι δεν αντιστοιχεί με την περιγραφή της ή πιστεύετε ότι η παρτίδα είναι πλαστή, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για να συμφωνήσετε τον καλύτερο τρόπο επίλυσης του ζητήματος. Παρακαλώ επισυνάψτε στο μήνυμα στον πωλητή φωτογραφίες του αντικειμένου που θα υποστηρίξουν το αίτημά σας και θα σας βοηθήσουν να περιγράψετε το πρόβλημά σας. Σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εντός 3 ημερών από την παράδοση (η ακριβής ημερομηνία θα καταγραφεί από το σύστημα Παρακολούθησης και Εντοπισμού). Λάβετε υπόψη ότι μόλις περάσει η προθεσμία των 3 ημερών, η πληρωμή σας θα σταλεί στον πωλητή και δεν θα μπορούμε πλέον να ανοίξουμε αξίωση για λογαριασμό σας. Όταν επικοινωνήσετε μαζί μας, παρακαλώ συμπεριλάβετε τα παρακάτω: .Τουλάχιστον 3 φωτογραφίες της παρτίδας στην κατάσταση που την παραλάβατε .Τουλάχιστον 2 φωτογραφίες του πακέτου (με την ετικέτα να φαίνεται ξεκάθαρα) .Μια λεπτομερή περιγραφή της παρτίδας στην κατάσταση που την παραλάβατε, τονίζοντας τις κυριότερες διαφορές σε σχέση με την αρχική περογραφή Σημείωση: Εάν πιστεύετε ότι το αντικείμενο είναι πλαστό, παρακαλούμε στείλτε μας τις απαιτούμενες φωτογραφίες επίσης ως αντίγραφο όλων των δικαιολογητικών που υποδεικνύουν ότι το αντικείμενενο δεν είναι αυθεντικό.
Μπορώ να αποσύρω ένα αντικείμενο που έχω προσφέρει για δημοπρασία;
Αν μια παρτίδα που προσφέρατε σε δημοπρασία δεν είναι πλέον διαθέσιμη ή εάν δεν μπορείτε να παραδώσετε την παρτίδα όπως φαίνεται στην περιγραφή της, π.χ. εάν έχει χαθεί ή καταστραφεί κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, τότε ενημερώστε μας. Σύμφωνα με την ειδοποίησή σας, η παρτίδα μπορεί να αφαιρεθεί από τη δημοπρασία ή ενδέχεται να αναγκαστεί να ακυρώσουμε τη συναλλαγή. Θα σας ζητήσουμε να παράσχετε έγγραφα, αρχεία ή άλλες μορφές απόδειξης που υποστηρίζουν την ειδοποίησή σας. Ανάλογα με τις περιστάσεις, ενδέχεται να θεωρηθείτε υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν από μια τέτοια αφαίρεση ή ακύρωση.
Πότε και πώς μπορώ να κανονίσω την παραλαβή ενός αντικειμένου;
Εάν δεν έχει γίνει παραλαβή της παρτίδας σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αγοραστή για να συμφωνήσετε σχετικά με την παραλαβή της. Ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος να παραλάβει την παρτίδα του και ως πωλητής θα πρέπει να έχετε την παρτίδα διαθέσιμη μέχρι να την παραλάβει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αγοραστή μέσω της σελίδας με τα στοιχεία της παραγγελίας σας. Εάν ο αγοραστής δεν απαντάει ή δεν παραλάβει την παρτίδα εντός 10 ημερών, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας και θα μεσολαβήσουμε για να λύσουμε το πρόβλημα. Εάν εμπλέκεται κάποιος τρίτος στην παραλαβή, ο αγοραστής θα έχει την ευθύνη της όλης διαδικασίας. Σας συστήνουμε, σε περίπτωση κάποιας συγκεκριμένης κατάστασης παραλαβής, να μάθετε πρώτα περισσότερες πληροφορίες για τον πωλητή. Μην αποχωρίζεστε την παρτίδα σας εάν δεν είστε σίγουροι ότι πρόκειται για μια επίσημη παραλαβή από τον πωλητή. Εάν ο αγοραστής επιλέξει την παραλαβή αλλά τώρα θέλει να κανονίσει την αποστολή της παρτίδας, μπορείτε και οι δυο να έρθετε σε κάποια συμφωνία. Εάν η παρτίδα έχει οριστεί με "Υποχρεωτική παραλαβή", σας συμβουλεύουμε με είστε πιο ευέλικτοι και συνεργάσιμοι για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του αγοραστή και να μην χαθεί η αγορά.
Πωλητής - Πολιτική feedback (ανατροφοδότησης)
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να παρέχουμε μια αξιόπιστη και ασφαλή εμπειρία τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές μας. Για να το κάνουμε αυτό, δίνουμε στους αγοραστές τη δυνατότητα να δώσουν feedback (ανατροφοδότηση) σχετικά με τις αγορές τους. Επιπλέον, καταλαβαίνουμε ότι οι πωλητές μας εκτιμούν τo feedback (ανατροφοδότηση) που αφορά στις υπηρεσίες που παρέχουν και τους βοηθάει να εξελιχθούν σε αξιόπιστους πωλητές στην πλατφόρμα μας. Απ' αυτήν την προοπτική, επιτρέπουμε στους πωλητές μας να αντιδρούν στo feedback (ανατροφοδότηση), και αν το feedback (ανατροφοδότηση) δεν είναι σύμφωνο με την Πολιτική, οι πωλητές μπορούν να ζητήσουν από την Catawiki να αφαιρέσει ή να προσαρμόσει την εν λόγω αξιολόγηση.Για να βεβαιωθούμε ότι το feedback (ανατροφοδότηση) είναι εποικοδομητικό και δίκαιο, αναμένουμε ότι τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές θα ακολουθήσουν τους παρακάτω κανόνες feedback (ανατροφοδότησης) και τις προϋποθέσεις αφαίρεσης. Εάν έχετε ερωτήσεις, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στις Συχνές ερωτήσεις μας.Πώς να απαντήσετε στο feedback (ανατροφοδότηση) ενός αγοραστήΕάν το feedback (ανατροφοδότηση) που έχει υποβληθεί περιλαμβάνει κάποιο σχόλιο από τον αγοραστή, ο πωλητής έχει τη δυνατότητα να απαντήσει. Η απάντηση αυτή θα είναι ορατή δημόσια. Όταν αντιδράτε σε κάποιο feedback (ανατροφοδότηση), αναμένεται να ακολουθείτε τα παρακάτω:Τι πρέπει να κάνετε:        Ο τόνος σας να είναι φιλικός και ευγενικός.        Επικοινωνήστε άμεσα με τον αγοραστή για να επιλύσετε τυχόν προβλήματα το συντομότερο δυνατόν. Μάθετε πώς να επικοινωνήσετε με τον αγοραστή εδώ.Τι δεν πρέπει να κάνετε:        Μην χρησιμοποιείτε προσβλητική, παρενοχλητική, ρατσιστική ή γενικώς ακατάλληλη γλώσσα.        Μην συμπεριλαμβάνετε προσωπικά στοιχεία όπως όνομα, διεύθυνση ή αριθμό τηλεφώνου) τρίτων στην απάντησή σας.        Μη αντιδράτε στο feedback (ανατροφοδότηση) με τρόπο που να αντίκειται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις μας.Παρακαλώ λάβετε υπόψη:Έχετε τη δυνατότητα να αντιδράσετε στο feedback (ανατροφοδότηση) του αγοραστή σε διάστημα 90 ημερών μετά την υποβολή του. Ενθαρρύνουμε πολύ τους αγοραστές και τους πωλητές μας να επιλύσουν τυχόν προβλήματα μεταξύ τους. Για να το υποστηρίξουμε αυτό, οι αγοραστές έχουν επίσης τη δυνατότητα να τροποποιήσουν το feedback (ανατροφοδότηση) τους μέσα στο διάστημα των 90 ημερών. Εάν έχετε επιλύσει ένα πρόβλημα του αγοραστή ή έχετε έρθει σε συμφωνία μαζί του, μπορείτε να του ζητήσετε ευγενικά να τροποποιήσει το feedback (ανατροφοδότηση) του. Αλλάζει η Catawiki  τις κριτικές των αγοραστών ή τα σχόλια των πωλητών;Σε γενικές γραμμές, η Catawiki δεν αλλάζει και δεν διαγράφει σχόλια. Ωστόσο, η Catawiki διατηρεί το δικαίωμα, κατά τη διακριτική της ευχέρεια, να αφαιρέσει ή να τροποποιήσει σχόλια κατόπιν αιτήματος. Αυτό γίνεται μόνο αν η κατάσταση το δικαιολογεί σύμφωνα με την παρούσα πολιτική μας. Τέτοιου είδους αιτήματα μπορούν να σταλούν στην ομάδα υποστήριξης πελατών μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας. Η Catawiki καταργεί εντελώς τα σχόλια αγοραστών/πωλητών μόνο εάν:Ένας χρήστης παραβιάσει τους Όρους και προϋποθέσεις της CatawikiΤο σχόλιο αφορά σε ένα σφάλμα ή ένα ζήτημα που δεν έχει προκληθεί από τον πελάτη, αλλά ξεκάθαρα από την CatawikiTο σχόλιο αναφέρεται σε διαφορετική αγορά ή σε δραστηριότητα ενός άλλου πωλητήTο σχόλιο αντιπροσωπεύει έναν ισχυρισμό, ο οποίος πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά μέσω της διαδικασίας αιτημάτων μας. Ωστόσο, ο αγοραστής δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη μαζί μας / με τον πωλητή για να κάνει το αίτημα.*→ Ενθαρρύνουμε τον πωλητή να απευθυνθεί στον αγοραστή για να επιλύσει τα προβλήματα που αναφέρει ο αγοραστής στα σχόλια.Η Catawiki προσαρμόζει ή αφαιρεί εν μέρει τα σχόλια (απαντήσεις) εάν:Tα σχόλια του αγοραστή ή η απάντηση του πωλητή περιέχει ακατάλληλη γλώσσα ή προσωπικές πληροφορίες→ Η Catawiki θα αφαιρέσει μόνο τα μη αποδεκτά σχόλια, και τα υπόλοιπα μέρη του σχολίου θα παραμείνουν ορατά.Tα σχόλια αφορούν σε γεγονότα που είναι εκτός ελέγχου του πωλητή (π.χ. τελωνειακά ζητήματα, χρόνος παράδοσης από το μεταφορέα, απουσία του αγοραστή κατά τη στιγμή της παράδοσης, πακέτο που χάθηκε από τη μεταφορική εταιρεία, ανωτέρα βία)→ Η Catawiki θα τροποποιήσει τα σχόλια και θα προσθέσει ένα δημόσιο σχόλιο για να εξηγήσει τους λόγους.→ Ενθαρρύνουμε τον πωλητή να ξεκινήσει έρευνα με τη μεταφορική εταιρεία για την επίλυση της κατάστασης. Τα σχόλια σχετίζονται με ένα αίτημα για το οποίο έχει διεξαχθεί έρευνα, βάσει της διαδικασίας αιτημάτων και έχει κριθεί αδικαιολόγητο.* → Η Catawiki θα τροποποιήσει τα σχόλια και θα προσθέσει ένα δημόσιο σχόλιο για να εξηγήσει τους λόγους.Ο πωλητής κατάφερε να επιλύσει το ζήτημα με τον αγοραστή, χωρίς να χρειασεί η παρέμβαση της Catawiki για την απόφαση.*→ Η Catawiki θα τροποποιήσει τα σχόλια και θα προσθέσει ένα δημόσιο σχόλιο για να εξηγήσει τους λόγους.Η Catawiki δεν αφαιρεί ή τροποποιεί σχόλια (και απαντήσεις) εάν: Tα σχόλια σχετίζονται με προβλήματα στην παράδοση, που θεωρείται ότι είναι εκτός ελέγχου του πωλητή (π.χ. παράδοση μετά από 3 εργάσιμες από τη στιγμή της πληρωμής, ανεπαρκής συσκευασία, παράλογα έξοδα αποστολής **)Tα σχόλια αφορούν σε ένα αίτημα που έχει ανοιχθεί από την Catawiki και έχει διερευνηθεί βάσει της διαδικασίας αιτημάτων και έχει κριθεί δικαιολογημένο.*Tο σχόλιο του πωλητή ή η απάντηση του αγοραστεί έχει σταλεί πριν από 3 μήνες ή παλαιότερα→ Θα προσαρμόσουμε τα σχόλια εάν περιέχουν προσωπικά δεδομένα ή ακατάλληλη γλώσσα.*Σχόλια που σχετίζονται με μια αγορά που βρίσκεται υπό διερεύνηση βάσει της διαδικασίας αιτημάτων θα αφαιρούνται ή θα προσαρμόζονται μόνο μετά την επίλυση του αιτήματος. **Ο πωλητής μπορεί να υπολογίσει τα έξοδα αποστολή, τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε) πρόσθετη ασφάλεια ή/και (ειδικές) συσκευασίες.Ελπίζουμε να σας έχουμε ενημερώσει επαρκώς. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν έχετε περισσότερες απορίες.