ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

Η Catawiki προσφέρει μια πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να ανακαλύψετε και να αγοράσετε ιδιαίτερα αντικείμενα από πωλητές διαφόρων χωρών  παγκοσμίως. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παρέχουμε μια αξιόπιστη και ασφαλή πλατφόρμα τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές μας ώστε να εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας. Γι' αυτό απαιτείται οι χρήστες μας να αποδεχθούν και να συμμορφώνονται με τους κανόνες που καθορίζονται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις  μας. Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να εξηγήσουμε τους πιο σημαντικούς κανόνες για τις αγορές στη Catawiki.

ΕΓΓΡΑΦΗ

  • Χρησιμοποιήστε τα δικά σας σωστά προσωπικά στοιχεία - Όλοι όσοι προέρχονται από τις χώρες που υποστηρίζει η Catawiki μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό υποβολής προσφορών. Είστε υποχρεωμένοι να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τα σωστά και πραγματικά προσωπικά σας στοιχεία. Εάν είστε κάτω των 18 ετών, πρέπει να έχετε άδεια από τον γονέα ή τον κηδεμόνα σας.
  • Διατηρήστε τον λογαριασμό σας ασφαλή - Είστε υπεύθυνοι για τον λογαριασμό σας και για τη διατήρηση των στοιχείων σύνδεσης σας κρυφών. Μην τα μοιράζεστε με τρίτους. Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος άλλος γνωρίζει τα στοιχεία σύνδεσής σας, θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας και να μας ειδοποιήσετε.
  • Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας - Μερικές φορές δεν δυνατή η άμεση διαγραφή του λογαριασμού σας, λόγω για παράδειγμα πρόσφατης αγοράς μιας παρτίδας. Η Catawiki έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη διαγραφή σε ορισμένες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα όταν έχετε εκκρεμείς υποχρεώσεις πληρωμής απέναντι στη Catawiki.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

  • Όλες οι προσφορές είναι δεσμευτικές - Όταν υποβάλλετε μια προσφορά είστε υποχρεωμένοι να αγοράσετε το αντικείμενο που κερδίζετε. Δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε την προσφορά σας. Πριν υποβάλλετε μια προσφορά, ελέγξτε προσεκτικά τις φωτογραφίες, διαβάστε την περιγραφή και ελέγξτε τους όρους αποστολής της παρτίδας.
  • Δεν επιτρέπεται να υποβάλετε προσφορά στις δικές σας παρτίδες - Δεν μπορείτε να υποβάλετε προσφορά στις δικές σας παρτίδες ή στις παρτίδες κάποιου που σχετίζεται με εσάς. Κάτι τέτοιο ονομάζεται shill bidding. Θεωρούμε ότι το shill bidding αποτελεί άκρως άδικη και παράνομη εμπορική πρακτική και επομένως δεν την επιτρέπουμε.
  • Θα πρέπει να ελέγξετε εάν η χώρα σας επιτρέπει την εισαγωγή της παρτίδας σας - Ως αγοραστής, είστε υπεύθυνος να ελέγξετε εάν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ισχύον κανόνας ή περιορισμός σχετικά με την εισαγωγή ενός αντικειμένου στη χώρα σας, καθώς εμείς ή ο πωλητής δεν θα το ελέγξουμε για εσάς.
  • Παρακαλώ χρησιμοποιήστε το σύστημα μηνυμάτων μας σωστά - Δεν επιτρέπονται προτάσεις προς τους πωλητές για συμφωνίες εκτός πλατφόρμας. Δεν θα σας παράσχουμε καμία υποστήριξη πληρωμής ή υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών σε περίπτωση που το κάνετε.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

  • Είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε τις κερδισμένες παρτίδες σας - Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι όλες οι προσφορές είναι δεσμευτικές. Αποδέχοντας τους Όρους και τις Προϋποθέσεις της Catawiki, συμφωνείτε να πληρώσετε για τις παρτίδες σας εντός 3 ημερών από την νίκη τους και αποδέχεστε ότι ενδέχεται να εφαρμοστούν κυρώσεις σε περίπτωση που δεν το κάνετε.
  • Να δείχνετε σεβασμό, να είστε ανοιχτοί και να έχετε συνεκτικότητα στο θέμα κατά την επικοινωνία σας - Η Catawiki σας ενθαρρύνει να αποστέλετε μηνύματα στον πωλητή εάν υπάρξει κάποιο θέμα με την αγορά σας. Οι υπάλληλοι εξυπηρέτησης πελατών μας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας βοηθήσουν. Μην χρησιμοποιείτε υβριστική γλώσσα και αποφύγετε την ακατάλληλη γλώσσα, τις προσβολές, τις απειλές και  τις διακρίσεις. Μπορείτε να δίνετε κατάλληλο feedback (ανατροφορδότηση) για τον πωλητή, που θα είναι ορατό στην ιστοσελίδα μας.
  • Σεβαστείτε τα δικαιώματα ιδιωτικού απορρήτου των άλλων - Χρησιμοποιήστε τα προσωπικά στοιχεία τρίτων παρά μόνο για να ολοκληρώσετε την πώληση και για την παραλαβή ή την επιστροφή της αποστολής. Μην χρησιμοποιείτε προσωπικά στοιχεία με εμπορικό τρόπο, για παράδειγμα για την αποστολή ανεπιθύμητων επικοινωνιών.

Χρησιμοποιούμε ανάλυση δεδομένων για την παρακολούθηση και την επιβολή της τήρησης των κανόνων μας. Ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσετε τη Catawiki με δίκαιο και κατάλληλο τρόπο. Οι χρήστες που δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να τους επιβληθούν κυρώσεις που μπορεί να συνίστανται σε αποκλεισμό των δικαιωμάτων υποβολής προσφοράς, σε χρηματικές ποινές και στην κατάργηση του λογαριασμού.