Τι είναι ο κωδικός "Παρακολούθησης" ή "Παρακολούθησης και εντοπισμού";

Αφού ο αγοραστής καταβάλει την πληρωμή της παρτίδας, θα λάβετε ένα email για να προχωρήσετε με την αποστολή της παραγγελίας σας. Είστε υπεύθυνοι για την παροχή του κωδικού παρακολούθησης της αποστολής σας.

Θα πρέπει να έχετε στη διάθεση σας τον κωδικό παρακολούθησης από την μεταφορική εταιρεία (επίσης γνωστή ως courier) που χρησιμοποιήσατε για να στείλετε το πακέτο στον αγοραστή. Η μορφή του κωδικού εντοπισμού ποικίλει ανάλογα με την εταρεία courier που χρησιμοποιήσατε. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα σετ χαρακτήρων και αριθμών και δεν είναι΄σύνδεσμος που οδηγεί σε κάποια ιστοσελίδα ούτε περιλαμβάνει το όνομα της μεταφορικής εταιρείας.

Με την Παρακολούθηση και τον Εντοπισμό, μπορείτε να παρακολουθείτε το αποσταλέν σας αντικείμενο ή το δέμα σας μέχρι τον προορισμό του χρησιμοποιώντας ένα online διεθνές σύστημα παρακολούθησης. Όταν τα αντικείμενά σας βρίσκονται καθ' οδόν, μπορείτε εύκολα να ελέγχετε την εξέλιξή τους.

Με μόλις λίγα κλικ, γνωρίζετε ότι το αντικείμενο σας είναι στον δρόμο ή έχει ήδη φτάσει στον προορισμό του. Εάν ο κωδικός Παρακολούθησης και Εντοπισμού είναι λανθασμένος, μπορείτε να τον αλλάξετε τώρα μόνοι σας. Απλώς μεταβείτε στις > Παραγγελίες και επιλέξτε την αντίστοιχη παραγγελία. Κάντε κλικ στο κουμπί "Ενημέρωση" και ενημερώστε τον σχετικό κωδικό Παρακολούθησης και Εντοπισμού.