Με συχνότερες ερωτήσεις
Πότε και πώς μπορώ να κανονίσω την παραλαβή ενός αντικειμένου;

Εάν δεν έχει γίνει παραλαβή της παρτίδας σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αγοραστή για να συμφωνήσετε σχετικά με την παραλαβή της. Ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος να παραλάβει την παρτίδα του και ως πωλητής θα πρέπει να έχετε την παρτίδα διαθέσιμη μέχρι να την παραλάβει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αγοραστή μέσω της σελίδας με τα στοιχεία της παραγγελίας σας. Εάν ο αγοραστής δεν απαντάει ή δεν παραλάβει την παρτίδα εντός 10 ημερών, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας και θα μεσολαβήσουμε για να λύσουμε το πρόβλημα.

Εάν εμπλέκεται κάποιος τρίτος στην παραλαβή, ο αγοραστής θα έχει την ευθύνη της όλης διαδικασίας. Σας συστήνουμε, σε περίπτωση κάποιας συγκεκριμένης κατάστασης παραλαβής, να μάθετε πρώτα περισσότερες πληροφορίες για τον πωλητή. Μην αποχωρίζεστε την παρτίδα σας εάν δεν είστε σίγουροι ότι πρόκειται για μια επίσημη παραλαβή από τον πωλητή.

Εάν ο αγοραστής επιλέξει την παραλαβή αλλά τώρα θέλει να κανονίσει την αποστολή της παρτίδας, μπορείτε και οι δυο να έρθετε σε κάποια συμφωνία. Εάν η παρτίδα έχει οριστεί με "Υποχρεωτική παραλαβή", σας συμβουλεύουμε με είστε πιο ευέλικτοι και συνεργάσιμοι για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του αγοραστή και να μην χαθεί η αγορά.

Ήταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;
Ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε!
Πείτε μας περισσότερα γι'αυτό το άρθρο.
Παρακαλώ επιλέξτε τα όλα όσα ισχύουν
Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας