ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΩΛΗΤΗ

Η Catawiki προσφέρει μια πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να προσφέρετε αντικείμενα σε αγοραστές διαφόρων χωρών παγκοσμίως. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παρέχουμε μια αξιόπιστη και ασφαλή πλατφόρμα τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές μας ώστε να εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας και τα καλύτερα αποτελέσματα πωλήσεων. Γι' αυτό απαιτείται η αποδοχή και η συμμόρφωση με τους κανόνες που καθορίζονται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις  μας. Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να εξηγήσουμε τους πιο σημαντικούς κανόνες για τις πωλήσεις στη Catawiki.

ΕΓΓΡΑΦΗ

 • Χρησιμοποιήστε τα δικά σας σωστά προσωπικά στοιχεία - Όλοι όσοι προέρχονται από τις χώρες που υποστηρίζει η Catawiki μπορούν να δημιουργήσουν  λογαριασμό. Είστε υποχρεωμένοι να εγγραφείτε αληθώς, χρησιμοποιώντας τα σωστά προσωπικά σας στοιχεία και να παράσχετε εφόσον ζητηθούν έγκυρα αποδεικτικά στοιχεία της ταυτότητάς σας. Εάν δεν μπορέσουμε να σας ταυτοποιήσουμε και να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να σας αποστείλουμε τις πληρωμές σας.
 • Εμπορικές πωλήσεις; Εγγραφείτε με έγκυρα στοιχεία της εταιρείας - Εάν έχετε μια επιχείρηση και προσφέρετε αντικείμενα στη Catawiki για εμπορικούς σκοπούς, πρέπει να εγγραφείτε με τα σωστά στοιχεία της εταιρείας σας, συμπεριλαμβανομένου, αν υπάρχει, ενός έγκυρου αριθμού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ΦΠΑ. Απαγορεύεται η χρήση της Catawiki για φοροδιαφυγή.
 • Διατηρήστε τον λογαριασμό σας ασφαλή - Είστε υπεύθυνοι για τον λογαριασμό σας και για τη διατήρηση των στοιχείων σύνδεσης σας κρυφών. Μην τα μοιράζεστε με τρίτους. Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος άλλος γνωρίζει τα στοιχεία σύνδεσής σας, θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας και να μας ειδοποιήσετε.
 • Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας - Η Catawiki έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη διαγραφή σε ορισμένες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα όταν έχετε πουλήσει πρόσφατα μια παρτίδα, όταν σχετίζεστε με κάποια ανοιχτή αξίωση με κάποιον αγοραστή ή όταν έχετε εκκρεμείς υποχρεώσεις πληρωμής απέναντι στη Catawiki.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΩΝ

 • Επιλέγουμε προσεκτικά τις παρτίδες για τις δημοπρασίες μας - Μια μεγάλη ποικιλία παρτίδων μπορεί να πουληθεί στη Catawiki. Ανατρέξτε στις Οδηγίες κατηγορίας για να ελέγξετε ποιες παρτίδες αποδεχόμαστε και ποιες όχι. Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι μπορείτε μόνο να προσφέρετε παρτίδες για τις όποιες σε γενικές γραμμές επιτρέπεται το εμπόριο.
 • Θα πρέπει να έχετε το δικαίωμα πώλησης παρτίδων - Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι είστε ο νόμιμος ιδιοκτήτης των παρτίδων σας ή είστε εξουσιοδοτημένοι από τον ιδιοκτήτη για να τις πουλήσετε Εάν δεν είστε, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τις πληρωμές σας. Απαγορεύεται αυστηρά να προσφέρετε παρτίδες ως μέρος ψεύτικης συναλλαγής, για παράδειγμα με σκοπό το ξέπλυμα χρημάτων. Έχουμε την υποχρέωση να αναφέρουμε οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή στις αρχές.
 • Οι περιγραφές της παρτίδας σας είναι σαφείς, αληθείς, λεπτομερείς και ακριβείς - Παρακαλείσθε να αναφέρετε τυχόν ενδείξεις φθοράς, ελαττώματα ή ψεγάδια, για να αποφύγετε αξιώσεις.
 • Οι παρτίδες σας και το ανεβασμένο υλικό θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αυθεντικά - Μην παραβιάζετε τα δικαιώματα άλλων προσώπων, όπως δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορικά σήματα. Αυτό επίσης σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες άλλων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών της Catawiki.
 • Μόλις δημοπρατηθεί μια παρτίδα, δεν μπορείτε να την αφαιρέσετε - Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να την πουλήσετε στον πλειοδότη που την κέρδισε. Παρακαλώ μην προσφέρετε παρτίδες και αλλού όταν βρίσκονται σε κάποια δημοπρασία της CatawikiΔεν θα ανεχτούμε πωλητές που απογοητεύουν τους αγοραστές μας γιατί δεν έχουν πλέον την παρτίδα κατά τη λήξη της δημοπρασίας.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

 • Δεν επιτρέπεται να υποβάλετε προσφορά στις δικές σας παρτίδες- Δεν μπορείτε να υποβάλετε προσφορά στις δικές σας παρτίδες ή στις παρτίδες κάποιου που σχετίζεται με εσάς. Κάτι τέτοιο ονομάζεται shill bidding. Θεωρούμε ότι το shill bidding αποτελεί άκρως άδικη και παράνομη εμπορική πρακτική και επομένως δεν την επιτρέπουμε.
 • Παρακαλώ χρησιμοποιήστε το σύστημα μηνυμάτων μας σωστά - Έχουμε στη διάθεσή μας αυτοματοποιημένα συστήματα για την ανίχνευση προσπάθειας συνναλαγών εκτός πλατφόρμας. Δεν θα σας παράσχουμε καμία υποστήριξη πληρωμής ή υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών σε περίπτωση που το κάνετε ενώ ενδέχεται να μπλοκάρουμε και τον λογαριασμό σας.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

 • Η παρτίδα πρέπει να αποσταλεί εντός 3 εργάσιμων ημερών από την πληρωμή - Θα σας ειδοποιήσουμε την ημέρα παραλαβής της πληρωμής του αγοραστή. Παρακαλώ αποστείλετε με ασφάλεια με συστημένη αποστολή και ασφάλιση. Παρέχετε πάντα έναν έγκυρο κωδικό 'Παρακολούθησης και Εντοπισμού' ώστε όλα τα συμβαλλόμενα μέρη να μπορούν να παρακολουθήσουν την παρτίδα, εκτός εάν ο αγοραστής έχει επιλέξει να γίνει παραλαβή της παρτίδας. Η παροχή των στοιχείων παρακολούθησης θα μας επιτρέψει επίσης να επεξεργαστούμε την πληρωμή σας συντομότερα.
 • Να προλαμβάνετε καταστάσεις σε περίπτωση προβλημάτων - Είστε υπεύθυνοι για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την πώληση, όπως θέματα μη συμμόρφωσης και αποστολής. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την παρτίδα σας, αναμένουμε να βρείτε κάποια λύση με τον αγοραστή. Η Catawiki μπορεί να μεσολαβήσει αν κριθεί απαραίτητο. Σε περίπτωση ακύρωσης της πώλησης λόγω μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών σας βάσει της συμφωνίας αγοράς, αναμένουμε να κανονίσετε την επιστροφή της παρτίδας με δικά σας έξοδα.
 • Αποστολή από την εγγεγραμμένη διεύθυνσή σας - Εάν προχωρήσετε σε αποστολή από διεύθυνση διαφορετική της εγγεγραμμένης, θα πρέπει να πληρώσετε τυχόν επιπλέον έξοδα που θα επιβαρύνουν τον αγοραστή.
 • Σεβασμός του δικαιώματος του καταναλωτή για υπαναχώρηση - Αν διαθέτετε εμπορικά προϊόντα, αναμένουμε από εσάς να σέβεστε το δικαίωμα υπαναχώρησης της ΕΕ. Διαβάστε περισσότερα γι' αυτό στο Άρθρο βοήθειας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ CATAWIKI ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

 • Να δείχνετε σεβασμό, να είστε ανοιχτοί και να έχετε συνεκτικότητα στο θέμα κατά την επικοινωνία σας - Αυτό αφορά την επικοινωνία σας με τους αγοραστές και τους υπαλλήλους της Catawiki. Μην χρησιμοποιείτε υβριστική γλώσσα και αποφύγετε την ακατάλληλη γλώσσα, τις προσβολές, τις απειλές και  τις διακρίσεις.
 • Σεβαστείτε τα δικαιώματα ιδιωτικού απορρήτου των άλλων - Χρησιμοποιήστε τα προσωπικά στοιχεία τρίτων παρά μόνο για να ολοκληρώσετε την πώληση και παράδοση. Μην χρησιμοποιείτε προσωπικά στοιχεία με εμπορικό τρόπο, για να στέλνετε για παράδειγμα ανεπιθύμητες επικοινωνίες.

Χρησιμοποιούμε ανάλυση δεδομένων για την παρακολούθηση και την επιβολή της τήρησης των κανόνων μας. Ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσετε τη Catawiki με δίκαιο και κατάλληλο τρόπο. Οι χρήστες που δεν θα το κάνουν, κινδυνεύουν να τους επιβληθούν κυρώσεις που μπορεί να συνίστανται σε αποκλεισμό των δικαιωμάτων υποβολής προσφοράς, προσωρινή ή μόνιμη απώλεια της ετικέτας του Top Seller ή VIP, αναστολή των δικαιωμάτων πώλησης, οικονομικές κυρώσεις και κατάργηση του λογαριασμού.